Gumigolyós visszacsapószelep szennyvízre

  Gumigolyós szennyvíz visszacsapószelep alkalmazása

   

   

  Mire használható a gumigolyós szennyvíz visszacsapó szelep és mikor érdemes használni?

   

   

   

  Elsõsorban a szennyvíz szivattyú -k használata során van szükség a gumigolyós szennyvíz visszacsapó szelepre. Alkalmazzák  darálós, vágókéses szennyvíz szivattyúknál és úgynevezett szabad átömlésû szennyvíz szivattyúnál is. Nyomott rendszerû szennyvízátemelõ telepeknél elõírás, hogy a rendszerbe legyen beépítve elzárócsappal együtt.


  A gumigolyós szennyvízvisszacsapó szelepet akkor is használni kell, ha a szennyvízszivattyú nyomóvezetékének hosszúsága és keresztmetszete miatt a szennyvíz kiürítést követõen a csõhálózatból visszafolyó víz mennyisége esetleg újra indításra kényszerítené a szennyvíz szivattyút.

   


  A gumigolyós szennyvíz visszacsapó szelep anyagösszetételét és méreteit a következõ rajzokon megtekintheti:


   

   

   

   

   

   


  A gumigolyós szennyvíz visszacsapó szelep a két rozsdamentes csavarnak köszönhetõen igény esetén szétcsavarozható így az egy esetleges dugulás esetén könnyen tisztítható.

   

   

  A gumigolyós szennyvíz visszacsapó szelep fõ feladata a rendszerbe szerelve a közeg áramlását csak egy irányba engedi. A rendszerbe szereljük, ha bármilyen okból nem akarjuk, hogy visszaáramoljon a közeg. Az áramlási veszteség kismértékû, a nyitó nyomás pár tíz, vagy pár száz milibar. Ez a kiviteltõl függõen persze változhat. Az áramló közeg alapján léteznek szennyvízre, levegõre, és különleges közegekre is visszacsapó szelepek.

   

  A gumigolyós szennyvíz visszacsapó szelepnél egy gömb alakú zárótest (gumigolyó) zár, a gumigolyó szabadon mozoghat a kialakított járatában, a gravitáció segíti zárásakor.

   

  Vissza

  Kapcsolat
  szivattyusbolt.hu ügyfélszolgálat:

  Telefon: +36-1-899-8374
  e-mail: szivattyu@szivattyusbolt.hu

  szivattyusbolt.hu üzlet
  1032 Budapest, Bécsi út 227.

  Nyitva tartás:
  Hétfő-Péntek: 8:00-16:00
  Szombat, Vasárnap: zárva

  Üzemeltető: rauker szivattyú kft.

  Az oldalon található árak csak internetes, a webshopban leadott rendelések esetén érvényes!

  A terméket sikeresen hozzáadtuk a kosárhoz!